Op zoek naar een energiezuinig appartement of penthouse aan zee? Wil je mooi én duurzaam wonen? Dan zit je goed in The Green! 

Waarom The Green een groene (goede) keuze is:

The Green is een doordacht, toonaangevend (be)leef-en woonconcept op vlak van duurzaamheid en leefkwaliteit, met woonunits in een zee van open ruimte, licht en groen.

Met een grote focus op de leefkwaliteit en de privacy van de bewoners, wordt dit echt een groene long van Nieuwpoort!

Goede energiescores

Met betrekking tot de energieprestaties van The Green valt meteen op dat we hier moeiteloos voldoen aan de wettelijke eisen S31/E40.

Het E-peil geeft een indicatie over de globale energieprestatie van het gebouw. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger het gebouw. Het energieverbruik blijft dus perfect beheersbaar en binnen de perken.

Het S-peil of het schilpeil staat voor de isolatiewaarde van The Green. Het zegt hoe goed de schil bestand is tegen joude winterdagen, maar ook of er genoeg zonnewering is op hete zomerdagen en of de woning een efficiënte vorm heeft. Hoe minder energie nodig is om de temperatuur van de wooneenheid op peil te houden, hoe lager het S-peil, en hoe beter het energetisch gezien dus gesteld is met een schil van het appartement.

Met een peil van S31 mag je er dus zeker van zijn dat muren, ramen, dak en vloeren optimaal geïsoleerd zijn. En dat is uiteraard goed nieuws voor je energiefactuur.

Hernieuwbare energie

De prima energieprestatiescores heeft The Green niet alleen te danken aan het gebruik van kwaliteitsvolle bouwmaterialen zoals hoogrendementsglas, performante raamprofielen en degelijke vloer- en wandisolatie.

Duurzame technieken dragen in hoge mate bij tot een energiezuinige woonomgeving. Een deel van de energie komt immers ook van hernieuwbare energiebronnen. Zo worden op het dak van het appartementsgebouw zonnepanelen geïnstalleerd. Kwestie van maximaal te profiteren van het (gratis) zonlicht.

“Wist je trouwens dat je jaarlijks 200 uur meer zon hebt aan de kust dan in het binnenland?” Zegt Frank Deboosere

Daarnaast zorgen o.a. hoogwaardige HR-condensatieketels, ventilatiesystemen met warmte-recuperatie, een groen dak, maximale recuperatie van hemelwater… voor een groen accent en alleszins een energiezuinig concept.

Slimme architectuur

The Green verrijst in de plaats van enkele verouderde appartementsgebouwen die niet langer beantwoordden aan de hedendaagse woon- en energienormen. Dat is op zich al duurzaam: er wordt immers geen nieuwe open ruimte ingenomen.

Plus: het bewijst dat Nieuwpoort inzet op energiezuinig wonen.

Een vooruitstrevend ontwerp en een tijdloos design door kwalitatief hoogstaande architectuur in combinatie met een luxueuze afwerking met hoogwaardige kwaliteitsmaterialen, bieden de nodige waarborgen voor een duurzame toekomst en onderstrepen in grote mate de kwaliteit van het ontwerp.

De nieuwbouwappartementen hebben bijvoorbeeld grote glaspartijen waardoor elk appartement veel daglicht binnentrekt. De bomen en planten op de terrassen, de daken en de binnentuin zorgen voor de nodige schaduw en afkoeling op zonnige dagen.

Het geheel krijgt dus een licht en natuurlijk karakter waardoor The Green het stadscentrum ook letterlijk een stukje groener kleurt.

Duurzame mobiliteit

Dankzij de centrale ligging in hartje Nieuwpoort kan je je dagelijkse verplaatsingen vanuit The Green perfect te voet of met de fiets afleggen.

Talloze recreatiemogelijkheden en handelszaken, van trendy kledingwinkels tot restaurants en bars, en het strand zijn binnen handbereik, zodat je de wagen gerust in de garage kan laten staan.

Het openbaar vervoer en de kusttram in het bijzonder bevindt zich naast je deur. Je woont er in het hart van de stad, dicht bij alles wat je nodig hebt.

Of neem de kusttram. Ook op het vlak van duurzame mobiliteit scoort The Green al zijn punten!

We luisteren met plezier naar uw specifieke woonwensen, staan u bij waar nodig en streven naar een nauwe wisselwerking teneinde een optimaal eindresultaat en een hoogstaande kwaliteit te borgen. 

Interesse in een duurzaam nieuwbouwappartement in The Green? Ontdek hier alle troeven.