Wist je dat Nieuwpoort bestaat uit Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad? Dat maakt Nieuwpoort zo uniek aan de Belgische kust. Want naast een gezellige badplaats is het historische centrum al even de moeite waard om te ontdekken.

Nieuwpoort is meer dan een badstad

Iedereen kent het gezellig drukke Nieuwpoort-Bad, met zijn strand en dijk, de jachthaven, de vernieuwde winkelwandelstraat vol leuke shops en de vele horecazaken. Het is een ideale, zelfs trendy vakantiehotspot. Twee Kusttramhaltes verder het binnenland in – je geraakt er ook te voet langs de schitterende wandelpromenade – ligt Nieuwpoort-Stad. Dit pittoreske dorpje aan de vismijn is een verborgen pareltje. Waarom? Dat leggen we zo meteen uit.

De troeven van Nieuwpoort-Stad

Wat Nieuwpoort-Stad zo aantrekkelijk maakt, is dat het dicht bij de zee ligt en toch lijkt alsof je in een dorpje in het binnenland zit. Je vindt er voornamelijk woningen en horeca, maar er zijn ook tal van kleine winkeltjes en fijne restaurants (de vismijn is nu eenmaal vlakbij). De gebouwen met trapgevels in het historische centrum doen denken aan Brugge en zelfs een beetje aan Amsterdam. Zelfs nieuwe huizen worden soms nog in die middeleeuwse stijl gebouwd. Hierdoor blijft het gezellige en authentieke karakter van het stadje bewaard. Dat zie je goed op het marktplein, omringd door de oude kerk, de beiaard en tal van gezellige cafés.

Nieuwpoort is dus van bad tot stad genieten voor iedereen: de rustige wandelaar, de watersporter, ouders met kinderen, levensgenieters even goed als trendy shoppers en liefhebbers van oude, pittoreske dorpsgezichten.

 

Contacteer ons voor meer informatie

Uw thuis aan zee in Nieuwpoort? Laat deze kans niet aan u voorbijgaan. Contacteer ons voor meer toelichting bij dit unieke nieuwbouwproject.