(Her)ontdek de voordelen van onze Belgische Kust. Met het strand aan je voordeur en de polders als tuin is de Belgische Kust populairder dan ooit. De aantrekkingskracht van kustvastgoed lijkt allerminst aangetast. Sea you there?

De Kust, het nieuwe Toscane

Mooi weer en een beetje economisch optimisme. De troeven van de Belgische Kust kunnen steeds meer harten bekoren. Een dosis strandvitaminen doet wonderen en met je eigen vastgoed aan zee heb jij gelukkig een streepje voor. Zeker nu heel wat badsteden (her)investeren in infrastructuur en groen, ben je hier aan het juiste adres… Daarnaast ligt de focus van nieuwbouwappartementen, zoals The Green in Nieuwpoort, meer dan ooit op duurzaamheid, leefbaarheid, privacy en architectuur waardoor ze de wind in hun zeilen hebben.

(Historisch) lage rente

Vast of variabel, de rente op hypothecaire leningen staat nu al enkele jaren historisch laag. Het blijft dus (fiscaal) voordelig om een deel van je kapitaal te lenen en maandelijks tegen een gunstige rentevoet af te lossen. Het moment om eens langs te gaan bij je bank?

Stijgende waarde

In 2019 lag de gemiddelde prijs van een appartement aan de kust op 275.507 euro, een stijging van +5,5% tegenover 2018. Je betaalde bovendien 47.000 euro meer voor een kustappartement dan voor een gemiddeld appartement elders in België (Kustbarometer mei 2020). De coronacrisis heeft weinig impact gehad op die stijgende vastgoedprijzen. Hoewel vastgoedexperts verwachten dat in het duurdere segment een stagnering zal optreden, gaan recente prognoses ervan uit dat de prijs van de populairdere 2- en 3-slaapkamerappartementen nog verder kan stijgen.

Dicht bij huis

Wil je een appartement kopen om er zelf van te genieten? Dan biedt vastgoed dicht bij huis alvast het voordeel dat de financiële, fiscale en administratieve regels helder zijn – of je je daarin toch makkelijk kan laten adviseren. Wij helpen je met plezier verder.

Interesse in een nieuwbouwappartement aan de kust? Benieuwd wat investeren in The Green in Nieuwpoort zo aantrekkelijk maakt? Ontdek hier alle troeven.