Van de grote binnentuin op het gelijkvloers tot de rijkelijk beplante terrassen en platte daken. Hoewel je in hartje Nieuwpoort-Bad zit, op een zucht van de zee, baad je in The Green volop in het groen. Met dank aan een uitgekiend ontwerp en een speels tuinplan.

Een oase in de stad

The Green is een nieuwbouwproject op schaal van én mooi ingepast in de omgeving. Het ontwerp van Arcas Architecten voelt heel natuurlijk aan, vooral dankzij de horizontale opbouw in verschillende lagen, terrassen en achteruitspringende volumes. De mix van duurzame materialen zoals glas, steen en hout en de opengewerkte hoeken versterken nog dat gevoel. De platte daken zijn bovendien maximaal aangeplant en waar nodig afgeschermd voor de wind, zodat er aangename verblijfsruimtes ontstaan. Deze vergroening van de gevel is een bewuste keuze. Het verhoogt het woonplezier en brengt meer natuur en groen in het centrum van de badstad.

The Green is mooi ingepast in de natuur.

Een duurzaam groenplan

Tuin- en landschapsarchitect Erik De Waele tekende voor de inrichting van de daktuinen, terrassen en gemeenschappelijke binnentuin. “De groenzones worden speels ingevuld met planten- en boomsoorten die de klimaatomstandigheden aan de kust goed verdragen”, legt hij uit. “Dennen en steeneiken zijn, bijvoorbeeld, als wintergroene bomen zeer geschikt om dicht bij de kust te groeien. Bloeiende krenten, vlier en olijfwilgen verspreiden dan weer een heerlijke geur en stimuleren de biodiversiteit. De bodem zal het jaar rond kleuren dankzij de vele grassen, rozen en vaste planten. Ook honderden bloembollen zullen de groenzones een uniek voorjaarsgevoel bezorgen.” Zo is de natuur in elk seizoen héél dichtbij en tastbaar aanwezig in dit wondermooie nieuwbouwproject.

Onderhoudsvriendelijk karakter

En het onderhoud? “Dankzij de keuze van onderhoudsvriendelijke plantensoorten en een duidelijk onderhoudsplan blijft dat tot het minimum beperkt”, weet Erik. “Alle planten zijn ook doorlevend en kunnen dus makkelijk vele jaren meegaan.”

Het plan van Erik voorziet trouwens niet alleen in de juiste variatie aan planten. De speelse vormgeving van de groenaanplantingen creëert ook een ideale balans tussen licht en schaduw, van ’s morgens tot ’s avonds. Een uitgekiend verlichtingsplan zorgt daarbij voor een gezellige sfeer. “Het enige wat je hier dus moet doen is genieten”, lacht hij.

Benieuwd wat wonen in The Green nog aangenamer maakt? Ontdek hier nog meer troeven.

De appartementen van The Green beschikken allemaal over een eigen terras.

Contacteer ons voor meer informatie

Uw thuis aan zee in Nieuwpoort? Laat deze kans niet aan u voorbijgaan. Contacteer ons voor meer toelichting bij dit unieke nieuwbouwproject.